Biztosan sok mindenre nincsen szükséged, sokszor megindulsz a kuka felé, és egy viszonylag elegánsnak mondható mozdulattal kidobod  a kukába a "szemét"- nek ítélt dolgot. 

Pedig ha belegondolsz ez nem csak környezetszennyezés, hanem háztartásod szempontjából sem költséghatékony megoldás. 

Arról nem szólva, hogy kevés kreativitást igényel valamit csak úgy kidobni. Sokkal kreatívabb folyamat kitalálni, hogy hogyan adjunk új funkciót, és új életet egy tárgynak. 

Számomra nagyon szórakoztató kitalálni új dolgokat, sokkal jobb érzés, amikor valamit sikerül megmenteni. 

Kezdetben amíg még semmit sem mond számodra az, hogy újrahasznosítás. Inspirálódj az internet segítségével. 

Saját módszerem nagyon egyszerű, igyekszem a háztartásomban fellelhető összes dolgot megnézni, hogy mások miket készítettek belőle. Elgondolkodok azon is, hogy melyikre lenne szükségem, hogy ne termeljek újabb szemetet. Legtöbbször annyira feltöltödök az ötletekkel, hogy inkább nehezebb választanom a sok lehetőség közül. 

Sok tejet iszunk, ezért nagyon sok tejes dobozunk van. Már fejből tudok néhány újrahasznosítási lehetőséget tejes dobozból: 

pénztárca, fiókos szekrénybe fiók, madáretető, részben papírmasé alapanyag, uzsonnás csomag textillel bevonva, szappankészítéshez, gyertyakészítéshez forma

Biztosan még sok lehetőség van ezeken kívül. 

Búcsúzoul mutatok nektek egy képet. A gombokat úgy készítettem, hogy régi körömlakkal bekentem, hagytam száradni, majd kerestem egy bőr csíkot, és elkészült belőle a saját tervezésű "gombnyakláncom". Biztosan találtok gombot, körömlakkot, ha bőrcsík nincsen otthon, bármire fel tudjátok varrni a gombokat, amiket festettetek. :)

Régi gombok új élete nálam